France, Huez précipitations

Villard Reculas

Pittoresk bergdorpje gelegen op 1550 m hoogte, op een zuidhelling, midden in de bergketen « Les Grandes Rousses » waar zich het skigebied « Alpe d’Huez Grand Domaine Ski » bevindt 1300 tot 3330 m hoogte.

Verstandig beleid in het verleden en heden hebben ervoor gezorgd dat het dorp zijn authenticiteit heeft kunnen behouden en dat in verdere ontwikkeling de plaatselijke architectuur wordt gerespecteerd.

U vindt hier alles wat u nodig heeft voor een geslaagde vakantie: een kleine supermarkt, sportwinkel met skiverhuur, skischool, bars, restaurants... 

Villard-Reculas is de ultieme wintersportbestemming voor hen die op zoek zijn naar een rustgevende vakantie in een oorspronkelijke omgeving.

Winter

Het chalet « Il fera beau demain » ligt op 200 meter van de skipistes van "Alpe d’Huez Grand Domaine Ski". Geniet hier van een klein en gezellig wintersportdorp dat deel uitmaakt van het grote skigebied.
U kunt terugs kiën naar het chalet.

De stoeltjeslift brengt u naar de top van de Signal, waar u de net nieuwe en inmiddels al gerenommeerde piste "Marcel’s Farm" kunt nemen op het skigebied van Alpe d’Huez. 

Het skioord Alpe d’Huez ligt op een zonovergoten plateau op 1860 m hoogte waardoor het ook wel "eiland in de zon" wordt genoemd.

Alpe d’Huez Grand Domaine Ski is een immens groot speelterrein met 250 km aan skipistes verspreid over 5 dorpen en met een hoogteverschil van meer dan 2200 meter. Het hoogste punt is de ‘Pic Blanc’ op 3300 meter, vanwaar u de langste piste van de wereld afdaalt: de "Sarenne".

Vergeet zeker niet even naar boven te klauteren naar het uitkijkpunt op 3330 meter vanwaar u een werkelijk adembenemend panorama heeft.

Dit skigebied biedt een ruim scala aan skipistes op alle niveau’s, specifieke oefenweides voor kinderen en beginnerspistes.

En het skidorp Villard-Reculas heeft ook een eigen skigebied met meerdere pistes op verschillende niveau’s die zeker de moeite waard zijn en toegankelijk voor een voordelig tarief.