France, Huez précipitations

Villard Reculas

Pittoresk bergdorpje gelegen op 1550 m hoogte, op een zuidhelling, midden in de bergketen « Les Grandes Rousses » waar zich het skigebied « Alpe d’Huez Grand Domaine Ski » bevindt 1300 tot 3330 m hoogte.

Verstandig beleid in het verleden en heden hebben ervoor gezorgd dat het dorp zijn authenticiteit heeft kunnen behouden en dat in verdere ontwikkeling de plaatselijke architectuur wordt gerespecteerd.

U vindt hier alles wat u nodig heeft voor een geslaagde vakantie: een kleine supermarkt, sportwinkel met skiverhuur, skischool, bars, restaurants... 

Villard Reculas is de ultieme wintersportbestemming voor hen die op zoek zijn naar een rustgevende vakantie in een oorspronkelijke omgeving.

Villard Reculas in de zomer

Villard Reculas is een dorpje met een lange geschiedenis, beschut gelegen aan een zonnige zuidflank naast Alpe d'Huez. Veel mensen noemen Villard Reculas ‘de parel van de Oisans’.

In Villard Reculas hebben de steile pieken van de Oisans ruimte gegeven aan glooiende groene bergweides die uitkijken over de vallei van de rivier de Romanche.

Deze mooie alpenweiden tussen bergtoppen en bossen vormen een geweldig oord om veel avonturen en activiteiten te beleven.

Villard-Reculas is ideaal gelegen, op dezelfde hoogte als Huez ( bocht 6 ) en temidden van de belangrijkste toeristische plaatsen in de omstrek. Het is daarmee een uitstekende uitvalsbasis voor fietsers.

In Villard-Reculas kiest u zelf uw ideale vakantie, genieten van de rust en de natuur in uw directe omgeving ofwel een sportieve vakantie. De streek ‘Oisans’ biedt u tal van mogelijkheden en sportieve uitdagingen voor alle leeftijden: bergwandelingen, via ferrata’s, wild water activiteiten, trail, paragliding, paardrijden, mountainbiken… Er is een bureau Toeristische Informatie waar u uw informatie kunt inwinnen en zij organiseren ook iedere week een breed scala aan activiteiten voor alle leeftijden en weertypes!.